Beschrijving

Western Red Cedar is een duurzame houtsoort afkomstig uit Canada. De duurzaamheid wordt bereikt doordat het hout van nature conserverende olieachtige stoffen bevat. Dit beschermt het hout tegen schimmels, bacteriën en insecten. De eigenschappen van Western Red Cedar zijn uitermate geschikt voor toepassing als dakbedekking.

Wester Red Cedar is duurzaam, licht van gewicht, vormvast en isolerend. Dit zijn precies de gewenste eigenschappen voor een goede dakbedekking. De levensduur van Western Red Cedar dakbedekking is ten minste 25 jaar.

Be- en verwerkbaarheid

Western Red Cedar dakleien of ceder shingles zijn gemakkelijk te monteren. De shingles zijn licht van gewicht en eenvoudig te bewerken. Bewerking dient bij voorkeur machinaal te gebeuren. Bij dakranden, nokken en obstakels moeten de ceder shingles gezaagd worden. Met een machinale zaag kan heel nauwkeurig de juiste zaaghoek worden ingesteld om de shingles de juiste vorm te geven.

De bevestiging van ceder shingles is op panlatten. De dakbedekking kan zo ventileren en gaat daardoor langer mee. Afwerking kan gebeuren met dekkende beits, houtolie of verf.

Toepassing

Houten dakbedekking gecombineerd met houten gevelbekleding creëert een huis of schuurwoning van puur natuur! Ceder shingles zijn toepasbaar op dakhellingen van 15 – 90 graden. De shingles kunnen dus ook verticaal als gevelbekleding worden geplaatst.

Voor een nul-energiewoning zijn ceder shingles een uitkomst. Het hout is van duurzame afkomst en heeft een goede isolerende werking. De relatief dure dakbedekking heeft een bijzondere natuurlijke uitstraling.

Voor KVG Houtbouw zijn dit goede redenen om ceder shingles toe te passen. De natuurlijke dakbedekking maakt een overkapping of schuurwoning een rustiek verblijf.

Vergelijkbare onderwerpen

Voordelen WRC leien

Duurzaam
Sfeervol en natuurlijk
Licht van gewicht

Nadelen WRC leien

Duur
Alleen toepasbaar bij hellende daken

Vergelijkbare onderwerpen