Over ons

Dit is het team wat prachtige villa’s, woningen, recreatiewoningen en bijgebouwen realiseert voor opdrachtgevers.

KVG Houtbouw bestaat sinds 2015 en helpt de wereld vol enthousiasme een stukje duurzamer te maken door het gebruik van natuurlijke producten. Met een jong en enthousiast team realiseren we houtskeletbouw vrijstaande villa’s, woningen en bijgebouwen.

Het bundelen van ons enthousiasme, talent en vakmanschap is het succes van KVG Houtbouw. Onze durf en passie brengen ons in contact met opdrachtgevers die op zoek zijn naar een bouwer die hun villa, woning of bijgebouw op maat realiseert.

Oprichters

Dat zijn wij, Jaco van Gils en Gerrit Kerst. Wij kennen elkaar al 13 jaar en gaan privé en zakelijk met elkaar om. Onze reis begon in 2012 toen we een idee hadden om bijgebouwen te gaan maken voor particulieren. De gezamenlijke passie om te timmeren met hout samen met het plezier vormden de basis om te starten met KVG Houtbouw.

Jaco is verantwoordelijk als projectleider voor alle projecten die buiten gebouwd worden. Hij is eindverantwoordelijk voor de details en de opleveringen van alle projecten. “We hadden echt niet kunnen denken dat het zo goed zou gaan en zijn erg dankbaar voor alles wat ons gegeven wordt. We werken nu met een prachtig team wat nauw samenwerkt op kantoor, productie en op de bouw.

De samenwerking met Gerrit is bijzonder. We dagen elkaar uit welke details het beste toegepast kunnen worden in de woningbouw, stippelen uit welke kant we op moeten met het bedrijf en hebben elkaar nodig om lastige keuzes samen te maken. Al die avonden samen ideeën bespreken over wat we goed doen en nog beter moeten doen maakt het prachtig.”

Gerrit is verantwoordelijk voor het hele verkooptraject bij KVG. “Het is mijn passie om het bedrijf -naast de verkoop- nóg professioneler te maken! Het idee dat je maatwerk villa’s kunt bouwen voor particulieren met een uitstekende kwaliteit en betaalbaarheid en dat mensen daar ook nog eens blij van worden geeft vleugels.

Tot op de dag van vandaag heb ik nooit iemand ontmoet waarmee ik liever het bedrijf zou runnen. Jaco is ontzettend signalerend, praktisch en een leuke sfeermaker!”

Kantoorteam

Marcus is een echte regelneef. Marcus voert de werkvoorbereiding uit van een project en is het aanspreekpunt bij een nieuw project. Daarnaast begeleidt hij het traject tot de bouw; dan pakt Jaco het over qua projectleiding. Marcus is secuur en correct. Als we aan het praten zijn over een product heeft hij de leverancier al aan de telefoon om te vragen hoe het zit.

Herbert is onze professor. Herbert is verantwoordelijk voor alle technische ontwerpen die geverifieerd worden met de klant, leveranciers en de productie. Herbert gaan aan de slag na het contract en puzzelt -op basis van de vergunningstekeningen- net zolang totdat de woning technisch helemaal klopt. En dat is knap, want onze particuliere opdrachtgever hebben veel wensen. Samen met JeroenJan en Cas maakt hij de technisch ontwerpen, vergunning aanvragen, 3D visualisaties en elektrotechnische en werktuigbouwkundige ontwerpen.

Ferdinand is verkoper bij KVG. Ferdinand heeft in 2017 een woonark privé door KVG laten bouwen en was daar zo enthousiast over dat hij bij ons verkoper is geworden. Vanaf de oriënterende gesprekken tot en met het opleveren van de bouwvergunning en het sluiten van het contract wordt het door Ferdinand gerealiseerd!

Productieteam

Nadat de tekenaars van kantoor alle productietekeningen hebben opgesteld voor de productie wordt door de productievoorbereider Reinald alles uitgewerkt voor de productie van de woning. 

Hierbij worden details aangegeven zoals aandachtspunten en extra balken voor transport. Ook de elektra wordt getekend op de wanduitslagen zodat de elektricien niets meer hoeft te boren op locatie.

Het productieteam zaagt alle balken en platen op maat die nodig zijn voor de productie. Theo zorgt dat het assembleren nauwkeurig uitgevoerd wordt en controleert de kwaliteit van de productie elementen. De timmermannen assembleren met echte vakmanschap alle elementen aan de hand van tekeningen.

De buitenwanden, scheidings-wanden, verdiepings-vloeren maar soms ook de begane grondvloeren worden in houtskeletbouw helemaal compleet prefab voorbereid met riolering, ventilatie, isolatie en rachelwerk voor de gipsbeplating. 

In de tweede productiehal worden alle elementen en materialen qua voorraad opgestapeld. Zo kan de transporteur alle elementen ophalen zodat het bouwteam weer een nieuwe woning kan bouwen.

Bouwteam

Wanneer de prefabricage is opgeleverd zijn er 2 bouwteams die bouwen. Jordy is de ene uitvoerder van het bouwteam en Aryan is de andere uitvoerder van het bouwteam.

De bouwteams zijn onderverdeeld zodat er met vaste collega’s wordt gewerkt. Vanwege de diversiteit van alle projecten -het kan zijn dat het bouwteam van Jordy een villa aan het bouwen is en van Aryan een recreatiewoning- vallen jongens van verschillende bouwteams bij elkaar in.

Deze vakmensen hebben hun eigen specialiteit; de bouwteams zijn zodanig ingedeeld dat er expertise is voor het maken van bijna de hele woning.

De elektrotechnische installatie samen met de afwerking van stukwerk aan de binnenzijde werken we uit met een externe partijen die het bouwsysteem goed kennen.

Onze vakmensen buiten zijn geen timmermannen alleen; met elkaar hebben zij veel integrale expertise in het bouwen van (complexe) woningen en recreatiewoningen.  Bijna alle onderdelen zoals funderingen, HSB, dakbedekking, kappen, buitenkozijnen en loodgieterswerk voeren we zelf uit.

Certificaten en keurmerken

Bij KVG Houtbouw staat een hoge kwaliteit voorop. Om die kwaliteit aan te tonen, zijn wij in het bezit van het kwaliteitslabel van BouwGarant. Klant zijn er zo verzekerd van dat we voldoen aan alle strenge eisen op het gebeied van vakmanschap en betrouwbaarheid.

Bouwgarant logo

Bij de bouw van een woning of de verbouwing aan je woning komt er een hoop op je af. Je neemt dan een bouwbedrijf in de arm, waarbij je er zeker van bent dat je woning in goede handen is. 

Door een bouwbedrijf met het BouwGarant kwaliteitskeurmerk te kiezen, kies je voor zekerheid bij je bouw en verbouwingswerkzaamheden. Wanneer je kiest voor een BouwGarant-aannemer, ben je verzekerd van kwaliteit bij je bouwproject.

Erkend leerbedrijf

We zijn een gecertificeerd erkend leerbedrijf. We bieden studenten een goede stageplaats in de bouwsector. En bieden hen de kans hun carrière in de bouw verder op te bouwen. We vinden het een uitdaging jonge talenten op te leiden tot vaklieden en halen daarmee tegelijkertijd de toekomst in huis.