Beschrijving

Een estrichvloer is een dekvloer en heeft twee functionele eigenschappen. De ondergrond wordt geëffend en geïsoleerd. Estrichvloeren zijn opgebouwd uit vloerelementen. Dit zijn gipsvezelplaten met een isolatieplaat aan de onderzijde. De isolatieplaat zorgt ervoor dat de dekvloer zogenaamd zweeft boven de ondergrond. Hierdoor is er perfecte geluidsisolatie. De gipsvezelplaat geeft de estrichvloer sterkte en maakt de vloer optimaal brandwerend.

Op de multifunctionele estrichvloer kan vrijwel ieder vloertype worden aangebracht. Tapijt, tegels en parket zijn ultiem geschikt voor plaatsing op dit geïsoleerde vloersysteem. Het loopcomfort wordt door de dempende werking van de isolatieplaat verb verbeterd.

Be- en verwerkbaarheid

Estrichvloeren zijn aan te brengen op betonnen en houten vloeren. Er zijn speciale platen beschikbaar voor toepassing met vloerverwarming. Kleine oneffenheden in de vloer worden door de platen geëffend en grote oneffenheden worden eenvoudig met vloerkorrels geëgaliseerd.

De beste geluidsisolatie wordt bereikt als het vloersysteem ontkoppeld is van alle bouwkundige constructies. Om contact met de wanden te voorkomen worden dus geïsoleerde randstroken tussen de vloer en de wand geplaatst. De estrichplaten worden gemakkelijk met een liplasverbinding aan elkaar verlijmd.

Toepassing

Bij een huis of schuurwoning is akoestisch comfort nodig. Het is vervelend als de voetstappen op de eerste verdieping op de begane grond te horen zijn. Een estrichvloer is de manier om dit te voorkomen. Naast de geluidsisolatie hebben de platen een optimale brandwerendheid en zijn ze warmte-isolerend. Om al deze voordelen past KVG Houtbouw estrichvloeren toe in maatwerk schuurwoningen en huizen.

Voordelen estrichvloer

Perfecte geluidsisolatie
Brandwerend
Geschikt voor vrijwel ieder vloertype

Nadelen estrichvloer

Relatief duur

Vergelijkbare onderwerpen