Onze werkwijze

Lees hieronder meer over de werkwijze van KVG Houtbouw. De eerste stap is het aanvragen van een offerte. Vanaf dat moment gaan wij voor u aan de slag.

Wilt u een kijkje komen nemen bij ons in de werkplaats? Kom gerust eens langs om te zien hoe wij werken en wat wij voor u kunnen betekenen. U bent van harte welkom!

Inventarisatie
Via onze website kunt een offerteaanvraag doen. Vervolgens nemen wij contact met u op om de aanvraag door te nemen. Uw wensen worden aan de hand van de aanvraag besproken. Het is mogelijk een schetsontwerp te laten maken om een duidelijk beeld te krijgen van het door u gewenste resultaat. Klik hier om een offerte aan te vragen.

Offerte en schetsontwerp
Op basis van de offerteaanvraag wordt door ons een offerte en eventueel een schetsontwerp gemaakt. In de offerte kunnen wij voor u een aantal opties uiteenzetten. Zodoende krijgt u een goed beeld van wat er mogelijk is. De offerte kan vervolgens bij ons in Koudekerk aan den Rijn of telefonisch worden toegelicht. Desgewenst kunnen wij ook het schetsontwerp voor u aanpassen.

Wanneer de offerte nog niet aansluit op uw wensen kunnen wij dit in overleg aanpassen. Pas wanneer u tevreden bent maken we de offerte en het schetsontwerp definitief. Deze vormen samen het bouwcontract. Hierna verzorgen we het eventuele vergunningstraject met de berekeningen en tekeningen.

Productie
Na het tekenen van het bouwcontract, beginnen wij met de fabricage van uw houten bouwwerk. Dit gebeurt op onze productielocatie in Koudekerk aan den Rijn. Onze medewerkers maken aan de hand van de tekening alle houten palen, balken, planken etc. op maat en zetten indien nodig gedeelten van uw houten bouwwerk in elkaar. Onze medewerkers hebben veel kennis van de verschillende houtsoorten en materialen. Hierdoor kunnen wij uitstekende kwaliteit leveren.

Bouw
Wanneer de fabricage van de maatwerk onderdelen is afgerond, worden ze geleverd op locatie. Uiteraard bekijken we samen wanneer de levering voor u goed uitkomt en waar de materialen het beste kunnen worden neergezet, zodat het u niet in de weg staat.

De volgende stappen worden achtereenvolgens in het bouwproces doorlopen:
Palen en betonvloer > buiten- en binnenwanden > verdiepingsvloer > dakconstructie > afwerking en installaties, zoals een warmtepomp en WTW unit.

Op locatie zorgen wij voor een vast aanspreekpunt. Onder zijn leiding wordt het bouwproces uitgevoerd. Uw vragen kunt u ook direct met hem bespreken. Vooraf bespreken wij met u hoe lang de bouw ongeveer gaat duren, zodat u weet hoelang wij bezig zijn. Dit voorkomt verrassingen achteraf.

Oplevering
Het bouwwerk is gerealiseerd en alles is netjes door ons opgeruimd. Tijdens de oplevering wordt het bouwwerk samen met u nagekeken op gebreken. Deze worden door onze medewerkers verholpen. Na de eindoplevering staat het bouwwerk geheel naar uw wens. Het genieten kan beginnen!