Beschrijving

Egalinevloeren bestaan uit cement en kunsthars. De toevoeging van kunsthars zorgt voor sterkte en flexibiliteit. Barsten en scheuren zullen dus niet voorkomen. Het plaatsen van een egaline vloer heeft twee functies. Allereerst om de draagvloer uit te vlakken en daarnaast om de vloerafwerking te beschermen.

Een egalinevloer is meestal bedoeld als een vervanging voor een cementdekvloer. Wat egaline onderscheidt van een cementdekvloer is dat het veel vlakker af te werken is. Daarnaast is het een stuk dunner dan een cementdekvloer. Mede doordat egaline duur is wordt er vaak een dikte van slechts enkele millimeters aangehouden. Egalinevloeren worden tegenwoordig ook gebruikt als strakke moderne eindafwerking. Een egalinevloer in een schuurwoning is strak, modern en onderhoudsvriendelijk!

Be- en verwerkbaarheid

Egaline kan op tegelvloeren en betonvloeren worden aangebracht. De volgende stappen moeten in acht worden genomen bij het aanbrengen van een egalinevloer.

  1. Bereid de ondergrond voor. Dit betekent dat het droog moet zijn en vrij van vet en stof. Breng een primer aan om de egaline goed te laten hechten.
  2. Mix het egalinemortel klontvrij door
  3. Giet de egaline rustig uit en egaliseer het met een RVS spaan. Werk altijd vanaf het verste punt naar de deur toe.

Als de ondergrond veel kuilen of bulten bevat, maak dan eerst een vlakke cementlaag. Zie hierover voor meer informatie het onderdeel cementdekvloer.

Toepassing

Vroeger werd egaline alleen gebruikt voor de functionele eigenschappen. Tegenwoordig worden ook de decoratieve eigenschappen van dit bijzondere materiaal gebruikt. Egalinevloeren worden steeds meer gebruikt als eindafwerking. Er zijn prachtige kleuren en texturen beschikbaar zoals bijvoorbeeld de robuuste betonlook. Dit geeft een strakke gladde vloer, met de stoere en neutrale look van beton.

KVG Houtbouw past egalinevloeren toe als eindafwerking. Een strakke egalinevloer voor schuurwoningen en huizen is een prachtige oplossing voor een modern en overzichtelijk interieur. Daarnaast is deze vloer eenvoudig schoon te houden en vraagt weinig onderhoud.

Voordelen egaline

Toepasbaar op iedere kierdichte draagvloer
Levert goede bescherming aan vloerafwerking

Nadelen egaline

Relatief duur
Alleen geschikt op een horizontale en vlakke ondergrond

Vergelijkbare onderwerpen