Beschrijving

Dakpanplaten zijn hoogwaardige stalen platen met een dakpanprofiel. De platen zijn stijlvol afgewerkt. Een breed kleurenpalet is beschikbaar waarmee er voor ieder buitenverblijf een prachtige dakpanplaat toepasbaar is. Nokstukken zijn beschikbaar waarmee de nok waterdicht bedekt wordt. Deze nokstukken hebben een net als de platen een prachtig dakpanprofiel. Zijgevels worden daarnaast afgewerkt met stalen windveren.

Vanaf een dakhelling van 8 graden zijn de hoogwaardige platen toe te passen. Stalen platen zijn gehorig bij regen of hagel. Maar met deze platen is dit geen enkel probleem! De speciaal ontwikkelde geïsoleerde dakpanplaat vangt het tikkende geluid op en voorkomen daarmee geluidsoverlast.

Be- en verwerkbaarheid

De montage van dakpanplaten is eenvoudig. Met dakpanschroeven worden de platen bevestigd op het dakbeschot. Door middel van speciale rubberen afwerkringen is de schroefverbinding tussen de platen en het dakbeschot waterdicht. Zorg bij de montage voor een overlap van de platen en een dakoverstek van minimaal enkele centimeters. Dit is nodig voor een goede afwatering.

Het op maat maken van de platen moet met goed, scherp gereedschap gebeuren. Een slijpschijf, decoupeerzaag of haakse slijper is ongeschikt. Bij deze gereedschappen wordt de coating beschadigd en kan er roestvorming op gaan treden. Een knabbelschaar of metaalzaag met fijne tanden zijn geschikte gereedschappen voor het knippen/zagen van platen.

Onder de platen kan condens ontstaan. Een spinvliesfolie of dampopen folie met een ventilatiespouw zorgt dat vocht geen probleem is. Onder de dakpanplaten is dan voldoende ventilatie om het condens weg te ventileren.

Toepassing

Dakpanplaten zijn geschikt voor toepassing in houten buitenverblijven. De stijlvolle platen zijn een lichte vorm van dakbedekking. Dit is een voordeel voor de dakconstructie. De dakconstructie wordt minder belast en kan lichter worden uitgevoerd. Dat scheelt weer in de kosten.

KVG Houtbouw past de stalen dapkplaten toe omdat het een dakbedekking is met vele voordelen. De coating op de platen zorgt ervoor dat de platen nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Met een levensduur van 20 jaar zijn stalen dakpanplaten een ideale dakbedekking voor schuren, carports en bergingen.

Voordelen dakpanplaten

Licht gewicht dakbedekking
Nagenoeg onderhoudsvrij
Eenvoudig te monteren

Nadelen dakpanplaten

Dakpanplaten kunnen na enkele jaren dof worden door zonlicht

Vergelijkbare onderwerpen