Beschrijving

Dakkapellen zijn ruim beschikbaar in alle soorten en maten. In hoofdlijnen bestaan er twee soorten: standaard en maatwerk dakkapellen. Een standaard dakkapel heeft vooraf bepaalde maten en gebruikte materialen. Bij een maatwerk dakkapel heeft u vrijheid in afmetingen en gebruikte materialen. Veel gebruikte materialen voor dakkapellen zijn: hout, kunststof, keralit en aluminium.

Een dakkapel wordt toegepast bij bestaande woningen en bij nieuwbouwwoningen. Bij een bestaande woning moet de dakconstructie geschikt worden gemaakt voor de dakkapel. Bij nieuwbouwwoningen wordt in het ontwerp van het dak rekening gehouden met de dakkapel.

Be- en verwerkbaarheid

Zowel standaard als maatwerk dakkapellen kunnen heel goed geprefabriceerd worden. In de houtzagerij wordt de complete constructie gemaakt. De dakkapellen worden getransporteerd zoals op foto te zien is. Het monteren van de houten dakkapellen gebeurt snel en efficiënt met een kraan.

Toepassing

KVG Houtbouw is een maatwerk houtbouwspecialist. Afhankelijk van de wensen van de klant worden de afmetingen, vormen, gebruikte materialen en afwerkingsmogelijkheden bepaald. In het ontwerp van een houtskeletbouw schuur(woning) wordt in de dakconstructie rekening gehouden met een houten dakkapel.

Een maatwerk houten dakkapel van KVG Houtbouw is een goede keuze. Circulair en passief bouwen staan hoog in het vaandel. Energiezuinig bouwen en het gebruik recyclebare materialen is belangrijk in de huidige bouweisen. KVG Houtbouw maakt bijvoorbeeld geen gebruik van de standaard glaswol als isolatie. Deze glaswol is namelijk schadelijk voor het milieu door het bindmiddel dat erin zit. Er wordt gebruik gemaakt van minerale wol met ECOSE® technologie. Deze isolatie is volledig duurzaam!

Voordelen dakkapel

Bij nieuwbouw geen constructie aanpassing
Afmetingen en materialen in eigen hand met maatwerk

Nadelen dakkapel

Aanpassingen nodig in de constructie bij bestaande woning

Vergelijkbare onderwerpen