Beschrijving

Voor de afwerking van dakranden of dakgoten worden boeidelen gebruikt. Dit zijn planken gemaakt van duurzaam hout of kunststof die een belangrijke functie hebben. Wind en regen kan door de boeidelen namelijk niet tussen de gevel en de dakbedekking komen. Daarnaast krijgt het dak een strak afgewerkt uiterlijk met boeidelen langs de dakranden.

Dakklossen hebben een constructieve en decoratieve functie. Ze dragen het dakoverstek en geven een esthetisch uiterlijk aan een woning of buitenverblijf. Het dakoverstek is het stuk dak dat uitsteekt over de gevel. Zowel platte als hellende daken zijn hiervoor geschikt. Een dakoverstek geeft schaduw en beschermd de gevel tegen neerslag.

Be- en verwerkbaarheid

Niet van toepassing

Toepassing

Boeidelen staan onder invloed van weersinvloeden. Er kan gemakkelijk regen en vocht bij komen. Het is daarom belangrijk dat houten boeidelen van hoogwaardig, vormvast en duurzaam hout worden gemaakt.

KVG Houtbouw past bij woningen en schuurwoningen Western Red Cedar houten boeidelen toe. Deze houtsoort is uitermate duurzaam en vormvast. De boeidelen zijn twee keer gegrond waardoor de levensduur wordt verlengd. Zo wordt het dak afgewerkt met hoogwaardige boeidelen met een levensduur van gemakkelijk 25 jaar.

Een dakoverstek kan worden betimmerd. Het wordt strak afgewerkt met planken of plaatmateriaal en de dakklossen zijn niet meer zichtbaar. Zo wordt een prachtige moderne dakrand gerealiseerd. Bij houtbouw in een landelijke stijl is het mooi om de dakklossen zichtbaar te houden. Het dakoverstek wordt dan niet betimmerd. De dakklossen creëren een robuust dak.

Voordelen boeidelen en dakklossen

Boeidelen beschermen de woning tegen weersinvloeden
Dakklossen dragen het dakoverstek

Nadelen boeidelen en dakklossen

Geen

Vergelijkbare onderwerpen