Klassieke woningen

Traditionele bouwstijlen hebben altijd een zekere charme en tijdloosheid gehad die velen aanspreken.  Deze woningen hebben vaak een karakteristieke uitstraling, met elementen zoals schuine daken, luiken, schoorstenen, geveltjes en gedetailleerde baksteenwerk. Maar hoewel deze woningen eruitzien alsof ze uit een ander tijdperk komen, betekent dat niet dat ze niet kunnen worden gebouwd met moderne technieken en materialen.

Klassieke woning

Traditionele bouwstijlen hebben altijd een zekere charme en tijdloosheid gehad die velen aanspreekt. De klassieke woning hiernaast in traditionele stijl is daar een mooi voorbeeld van. Deze woningen hebben vaak een karakteristieke uitstraling, met elementen zoals schuine daken, luiken, balkons en gedetailleerde gevels.

Maar hoewel deze woningen eruitzien alsof ze uit een ander tijdperk komen, betekend niet dat ze niet kunnen worden gebouwd met moderne technieken en materialen. Eigentijdse woningen in traditionele stijl zijn een perfecte combinatie van het beste van beide werelden. Ze hebben nog steeds die klassieke uitstraling die zo geliefd is, maar zijn gebouwd met duurzame materialen en moderne technieken die ervoor zorgen dat ze lang meegaan.

Traditionele bouwstijlen hebben altijd een zekere charme en tijdloosheid gehad die velen aanspreekt. De klassieke woning in traditionele stijl is daar een mooi voorbeeld van. Deze woningen hebben vaak een karakteristieke uitstraling, met elementen zoals schuine daken, luiken, balkons en gedetailleerde gevels.

Een belangrijk aspect van deze moderne interpretatie van de traditionele bouwstijl is duurzaamheid. Zoals eerder genoemd, zijn eigentijdse woningen ontworpen om lang mee te gaan en zijn ze gebouwd met hoogwaardige isolatie en duurzame materialen. Hoge isolatiewaarden en de nieuwste warmte- en ventilatiesystemen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en lagere energiekosten.

Houtskeletbouw is een populaire bouwmethode die ook goed gecombineerd kan worden met metselwerk. Van buitenaf is niet te zien dat het huis een houtskelet heeft.

Prefab houtskeletbouw

Heb je een strakke planning voor je bouwproject en wil je snel bouwen? Dan is prefab bouwen een slimme keuze. Bij de prefab bouwmethode wordt het bouwwerk van tevoren in losse elementen geproduceerd. 

Dit gebeurt in onze fabriek in Koudekerk aan den Rijn. Daarna worden de wand-, vloer- en dakelementen van de woning naar elke gewenste plek in Nederland vervoerd en met een kraan op de juiste plek gehesen en gemonteerd.

Op de bouwlocatie zelf hoeft alleen de montage/afwerking nog te gebeuren. Dit betekent een korte bouwtijd en weinig last van weersinvloeden. Wanneer je kiest voor deze aanpak kan je schuurwoning binnen enkele dagen casco worden opgeleverd. De totale bouw incl. stukwerk duurt 9 weken op de bouwlocatie!

Wil je meer informatie over de realisatie van een prefab schuurwoning? Neem gerust contact op, we zijn bereikbaar via mail en telefoon en staan klaar om uw droomwoning te realiseren.

Vrijheid in het ontwerpen

De klassieke stijl is heel breed en je kunt dus uit veel soorten kiezen. Bijvoorbeeld een Neo-klassieke stijl, gebaseerd op architectuur uit de Romeinse en Griekse oudheid, een Engelse Tudorstijl met veel bakstenen vakwerk en decoratieve elementen of een Kempische stijl met een combinatie van baksteen, hout en karakteristieke daken.

Bij het bouwen van een nieuwe woning heb je veel ontwerpvrijheid bij het kiezen van het uiterlijk van je huis en de materialen die je daarvoor gaat gebruiken. Een groot voordeel is dat je de constructie aan de buiten- en binnenzijde bij houtskeletbouw in elk gewenst materiaal kunt laten bekleden. 

Baksteen is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid, betaalbaarheid en veelzijdigheid. Natuurlijk moet je rekening houden met de lokale wet- en regelgeving met betrekking tot esthetiek en bouwstijl, maar binnen die grenzen kun je nog steeds veel keuzes maken. Naast bakstenen kun je ook andere elementen zoals deuren, ramen, dakbedekking en interieur kiezen om het uiterlijk van je droomhuis te creëren.

Fraaie details in het metselwerk

Bij de meeste klassieke woningen wordt er gebruik gemaakt van bakstenen in de buitengevel. Hiermee kun je enorm variëren, zowel in kleur van de steen en de voegen, het metselverband, de vorm en het formaat van de steen en meer.

Voor het mooiste effect kun je kiezen voor speelse details in het metselwerk. Zo word er vaak gekozen voor verdiepte voegen waardoor de baksteen beter uitkomt en de volle aandacht krijgt.

Boven de kozijnen van deuren en ramen worden rollagen aangebracht. Boven de gevelopeningen zit een rij gemetselde bakstenen in een verticale richting. Een detail dat niet alleen functioneel is voor de stevigheid van het metselwerk, maar ook een karakteristieke uitstraling aan de woning geeft.

Verder worden soms aan de schuine kopse kant natuurstenen afdekkers geplaatst, deze dekken de bakstenen af en vormen een mooie detail. Dit geld ook voor natuurstenen raamdorpels die je vaak bij een klassieke woning ziet.

Wat kost een klassieke woning?

In het algemeen liggen de prijzen bij het klassiek bouwen vanwege de hoogwaardige materialen iets hoger dan gemiddeld. Daarnaast is hier sprake van een maatwerk woning, waardoor je elk detail helemaal op maat naar jouw wensen kunt laten aanpassen. 

Hierdoor is het moeilijk om concrete prijzen te noemen, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je wel graag een richtprijs wilt weten. Onze eigentijdse woningen starten qua bouwkosten vanaf €400.000 incl. Btw. Hierbij komt dan nog de vloerafwerking met plinten, keuken en de badkamer. De leidingen zijn afgedopt opgeleverd in de ruimtes.

De onderhoudskosten van een klassieke woning liggen vaak juist wat lager dan de gemiddelde woning. De aanschaf van de bouwmaterialen is wat hoger, maar dit levert een voordeel op in de vorm van lagere onderhoudskosten. 

Bij de buitenkant van een Kempische woning zijn de houten kozijnen ongeveer het enige onderdeel dat op termijn wat onderhoud nodig heeft. 

We hebben een flexibel bouwsysteem ontwikkeld wat uitermate geschikt is voor de woningbouw. Het systeem is flexibel, ecologisch, goed verkrijgbaar, vérgaand te prefabriceren, gemakkelijk aan te passen en hoogwaardig te isoleren met geringe dikte.

Team KVG Houtbouw

CONTACT

Neem vrijblijvend contact op met Ferdinand of Gerrit om uw villa, woning, aanbouw of opbouw te bespreken